Bu Blogda Ara

19 Nisan 2012 Perşembe

İDEAL HUKUK 9. SAYIYA ULAŞTI...

http://www.dunyabulteni.net/?aType=haber&ArticleID=206722
'İdeal Hukuk' 9. sayıya ulaştı

'İdeal Hukuk' 9. sayıya ulaştı

İdeal Hukuk Dergisi'nin "Vicdan ve Dürüstlük Kuralı" kapak konulu dokuzuncu sayısı çıktı




Dünya Bülteni/ Haber Merkezi
Hukukçular Derneği tarafından iki ayda bir yayımlanan İdeal hukuk Dergisi'nin dokuzuncu sayısı çıktı.
"Vicdan ve Dürüstlük Kuralı" kapak konusuyla çıkan dergi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'nin 'Vicdan ve Dürüstlük' başlıklı makalesi ile başlıyor. Emekli Askeri Hakim Ümit Kardaş'ın 'Hukukun Felsefesi ve Hukukçunun Nitelikleri' makalesi ile devam eden derde Yrd. Doç. Dr. Burcu Kalkan Oğuztürk, Av. Cüneyt Toraman, Av. Buhari Çetinkaya, Prof. Dr. Fethi Gedikli, Av. Arzu Besiri, Av. Nuray Ergin Savaş'ın birer makalesi yer alıyor.
Derginin Genel yayın Yönetmeni Av. Ferhat Akkaya bir süre önce ziyaret ettiği Fas'la ilgili izlenimlerinin yanı sıra Bediüzzaman Said Nursi'nin Divan-ı Harb-i Örfi'de yaptığı savunmayı irdeliyor.
Ekim ayında yapılacak İstanbul Barosu başkanlığı seçimlerine de şimdiden hazırlanan Hukukçular Derneği'nin dergisinde Hukukun Üstünlüğü Platformu dönem başkanı Av. Rıza Saka ile yapılan bir röportaja da yer verilmiş.
Dergide hukuki konuların yanı sıra kültür ve sanat alanındaki incelemeler de dikkat çekiyor. Av. Elif Camkerten'in Franz Kafka'nın Dava kitabını incelediği 'Kafka, Dava, Bireyin Yalnızlaşması' makalesi ve Av. Vildan Şimşek'in Bir Zamanlar Anadolu'da filmini incelediği yazı dikkate değer çalışmalardan...
Dergide dikkat çeken diğer bir çalışma ise usta avukat Necati Ceylan'ın meslektaşlarına yazdığı mektup. Ceylan mektubunda genç meslektaşlarına tavsiyelerde bulunuyor.
Av. Cihat Madran'ın 'Kur'an'da Adalet Kavramı' başlıklı incelemesinin üçüncü bölümüne yer verilen

Hiç yorum yok: